Verander de kantine in een intern restaurant!

Sinds de Corona-periode is hybride werken niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het kantoor heeft daardoor voor veel bedrijven een andere invulling gekregen. Het is niet langer de ruimte waar iedereen achter zijn eigen tafeltje zit te werken. Dat kun je vaak veel rustiger thuis doen. Naar kantoor kom je als je met collega’s of externe gasten wilt overleggen. Voor brainstorm sessies en voor het onderhouden van sociaal contact met je teamleden. Geen grote ruimtes met individuele werkplekken dus, maar veel meer spreekruimtes en inspirerende plekken waar collega’s samen hun hersenenen nieuwe prikkels geven en het teamgevoel onderhouden.

Samen eten verbind. Heeft uw bedrijf nog zo’n standaard kantine? Een grote zaal met wat tafeltjes die in een kringetje staan? Daar worden uw medewerkers waarschijnlijk niet enthousiast van. Waarom maakt u van uw kantine niet een intern restaurant? In dit artikel leggen we u uit welke voordelen daar aan kleven!

Personeelstekort? Zorg dat uw extra aantrekkelijk bent als werkgever!

Vrijwel iedere branche in Nederland ondervind er hinder door; het personeelstekort. Goede mensen zijn lastig te vinden en als je ze eenmaal hebt aangetrokken moet je van goede huizen komen om ze aan je organisatie te laten hechten. Want ga er maar gerust vanuit dat concurrenten ook uw collega’s regelmatig proberen te recruiten via LinkedIn en andere kanalen. Belangrijk dus om te zorgen dat u als werkgever aantrekkelijk blijft. Secundaire voorwaarden mogen daarbij niet worden vergeten. geef uzelf een streepje voor door te zorgen dat uw medewerkers tegen een scherp tarief een lekkere maaltijd, in sfeervolle omgeving kunnen nuttigen in hun pauze.

Gezond personeel is productiever personeel!

Door extra aandacht te besteden aan gezonde maaltijden laat u bovendien zien dat u als werkgever de gezondheid van uw medewerkers hoog in het vaandel hebt. Maak uw interne restaurant daarom niet alleen een sfeervolle ruimte, maar maak het voor medewerkers ook aantrekkelijk om de juiste voedingskeuzes te maken. Bijvoorbeeld door een saladebar toe te voegen in te ruimte. Gezond eten geeft meer energie. De productiviteit gaat dus omhoog na een gezonde maaltijd. Bovendien kan u als werkgever op deze manier uw collega’s helpen om de strijd tegen overgewicht aan te gaan. Overgewicht kan meerdere gezondheidsklachten met zich meebrengen. Een intern restaurant met gezonde menukaart kan dus ook nog eens het verzuimcijfer omlaag brengen.

Vergroot het teamgevoel!

Thuis werken brengt een hoop voordelen met zich mee. Uw collega’s hoeven bijvoorbeeld minder te rijden. Dat kan voor uw als werkgever de kostenvergoeding voor vervoer ten goede kan komen en zorgt ervoor dat uw collega’s hun werk en privé leven beter met elkaar kunnen combineren. Bovendien is het beter voor het milieu als er minder auto’s op de weg zijn. Heeft u een grote organisatie? Dan zorgt thuiswerken ook voor een merkbaar verschil in het verbruik van energie en facilitaire producten zoals wc-papier en koffie. Maar er kleeft natuurlijk ook een nadeel aan thuiswerken. Als collega’s elkaar minder vaak zien kan dit ten koste gaan van het teamgevoel. Belangrijk daarom om te zorgen dat uw kantoor aantrekkelijk is voor het onderhouden van contacten met collega’s. Een teamuitje helpt hier uiteraard ook bij. Hoe leuk zou het fijn als u in uw eigen restaurant een workshop kan aanbieden als teambuilding uitje. Gezellig met z’n allen worstenbroodjes bakken bijvoorbeeld? Of een workshop smoothies maken? Het is eenvoudig te regelen in uw eigen interne horeca onderneming.

Klanten of prospects op bezoek? Verwen ze in uw eigen restaurant!

Heeft u met enige regelmaat een klant of prospect over de vloer? U kunt ze een kopje koffie aanbieden in een spreekkamer of meenemen naar een extern restaurant. Maar hoe mooi zou het zijn als u uw gasten kan verwennen in uw eigen, interne horecazaak? Voor een kopje koffie met wat lekker, een lunch, of een dinner… het is gemakkelijk te regelen!

Extra verdienmodel

Uw personeel heeft natuurlijk niet de hele dag door pauze. Waarom zou u uw restaurant dus, buiten de pauzes om, ook niet beschikbaar stellen voor externe gasten? Maak van uw restaurant een plek waar andere bedrijven uit de omgeving ook graag met hun zakenrelaties naartoe gaan. Op deze manier genereert u een extra verdienmodel en vormt uw interne restaurant een mooie plek om te netwerken. Overweeg om ook afhaalmaaltijden aan te bieden. Bijvoorbeeld in de vorm van belegde broodjes. Dat maakt het voor personeel om van omliggende bedrijven erg aantrekkelijk om de lunch bij uw bedrijf te nuttigen. Op die manier verspreid al snel het vuurtje over wat uw als werkgever uw medewerkers aanbiedt. Wie weet loopt uw toekomstige collega wel binnen voor een lekkere lunch.

Hoe maak in van mijn kantine een intern restaurant?

Richt de locatie slim in en zorg ervoor de bepaalde plekken afgesloten kunnen worden. Bijvoorbeeld door middel van schuifwanden. Zo creëert u meer privacy wanneer dit nodig is en kunt u de ruimte open houden wanneer een grotere groep plaats wil nemen in het restaurant. Op deze manier kunt u het restaurant ook meerdere invullingen geven. Door gebruik te maken van akoestische oplossingen kan u een plek maken waar in stilte kan worden overlegt. Door een andere ruimte in te richten met een verrassende en prikkelende inrichting kunt u hier een mooie plek voor een brainstormsessie van maken.

Goesten en Goesten helpt u!

Dit vraagt wel om een goed interieurontwerp. Goesten en Goesten heeft veel ervaring met horeca interieur en kan u van A tot Z ontzorgen. Samen bekijken we uw specifieke situatie en bespreken we alle wensen en eisen. Op basis daarvan stellen we een plan op. We bieden een zeer ruim assortiment horeca meubilair waardoor we werkelijk iedere gewenste stijl en uitstraling voor u kunnen realiseren. Ook bieden we naast nieuw meubilair een brede range aan tweedehands horeca meubilair aan. Zodoende kunnen we binnen ieder budget een passende oplossingen vinden. Ook dragen we op deze manier bij aan een meer milieubewuste optie voor het inrichten van uw horecagelegenheid. Benieuwd hoe we ook u kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek in onze showroom. We horen graag van u!