Welke trends zien we op het terras?

Het terras is open en we zien naast het gezellig borrelen ook nieuwe ontwikkelingen. Nu de temperaturen steeds hoger worden, zoeken steeds meer mensen het terras op voor een verfrissend drankje. Het uiterlijk van een terras is doorslaggevend voor mensen om te bepalen waar ze gaan zitten. Heeft u bijvoorbeeld een gezellig terras met accessoires voor de aankleding? Dan zal men daar eerder heen gaan dan een kaal en saai terras. Hoe houdt u uw terras aantrekkelijk en wat zijn de opties om de inrichting te veranderen?

Wat zijn de horeca terras trends van 2022?

Na twee jaar worstelen met de corona-pandemie zijn er een aantal nieuwe terras trends opgekomen. We zien meer diversiteit in het gebruik van de horeca terrassen. Deze beweging was al in gang gezet maar is nu iets van alledag. Het is belangrijk dat u daarop inspeelt met uw terras indeling. Waar hebben we het over.

Werken op het terras als thuiswerkplek

Allereerst is het steeds normaler geworden om in een cafe of koffiebar te werken. Zeker nu thuiswerken steeds vaker wordt toegestaan, kiezen mensen ervoor om in een bar of op het terras te gaan werken. Men wordt niet alleen gemotiveerd doordat je hier ook met collega’s kunt afspreken. Ook kun gebruik maken van alle faciliteiten en consumpties zoals lunch en koffie of andere versnapering. Zeker nu de temperaturen en het zonnetje steeds vaker aanwezig zijn, kiest men er ook voor om te werken op het terras. Onder een parasol, met een ijskoffie kan namelijk ook prima gewerkt worden!

Werken, ontspannen en mensen ontmoeten

Nu de terrassen en restaurants weer open zijn, vind men het erg belangrijk om op een terras samen te komen met vrienden, familie en collega’s of klanten. Het is daarom belangrijk dat een terras zo ingericht is, dat het echt als een ontmoetingsplek door velen wordt gezien.

Heeft u bijvoorbeeld een restaurant in een wijk, dan vinden de lokale mensen het leuk om samen te komen op uw terras. Even een koffietje doen of een hapje eten is tegenwoordig echt een trend. Waar vele restaurants en terrassen op kunnen inspelen. Vergeet daarbij de werkende mens niet die vaker thuis moet werken en zo afgezonderd is van zijn of haar collega’s. Ook hier zien we meer en meer een rol weggelegd voor het terras in deze zomer. Het is een ontmoetingsplek waar je met collega’s samen kunt komen en toch ook kunt werken.

Uitgesproken interieur of terrasinrichting

Een derde trend is het hebben van een opvallend, uniek en speciaal interieur en of terras. Denk bijvoorbeeld aan opvallende kleuren, prints en verschillende stoffen voor de meubels. Natuurlijke scheiding tussen verschillende hoeken voor meer privacy.  Men wilt hedendaags een unieke ervaring hebben als we er op uit zijn. Op een terras kan daar op ingespeeld worden door met verschillende kleuren te werken. Zo kunt u kiezen voor kleurrijke tafels, of tafelbladen met prints. Daarnaast is het belangrijk dat er een verhaal of concept achter de inrichting zit. Mensen willen zich graag ergens in herkennen, de sfeer voelen. Zo is het verhaal of idee achter de keuze van een interieur en terras bepalend voor de keuze waar men gaat zitten.  Als u voor een uitgesproken interieur op het terras kiest, kunt u bijvoorbeeld met unieke vintage items het terras aankleden.

Terras als verlengstuk van binnen

De vierde trend is dat het terras steeds vaker wordt gezien als een verlengstuk van het binnen. Deze ontwikkeling is in huis al veel langer aan de gang. Het binnenleven wordt doorgetrokken naar het buitenleven. Zodat er één geheel ontstaat, de buitenkamer.  Eerder was het terras een opzichzelfstaand gedeelte van een restaurant, cafe of bar. Tegenwoordig wordt de inrichting van binnen naar buiten doorgetrokken, zodat ook hier één geheel ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan luxe verlichting, kussens, zonwering en kaarsjes voor op tafel. Het doel is om het buiten net zo comfortabel te maken als binnen. We willen immers werken, ontmoeten en ontspannen meer en meer combineren.

Hoe kunt u de inrichting van uw terras veranderen?

Denkt u nu, ik wil het interieur van mijn terras veranderen?  U heeft alleen niet het budget voor een complete nieuwe aanpak. Dan kunt u eens denken aan gebruikt terrasmeubilair voor de horeca.

Gebruikte vintage horeca meubilair is hip en bij de juiste partner in horeca meubilair kunt u uw oude meubels inruilen. Zo kunt u creatief omgaan met de verfrissing van uw terras. Zo kunt u vaker uw inrichting veranderen en inwisselen voor andere meubels.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe inrichting voor uw terras? Bij Goesten & Goesten bent u dan aan het goede adres! Wij hebben een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt horeca meubilair. Heeft u een bepaalde tafel of stoel in uw hoofd, maar hebben wij dit niet op voorraad? Dan speuren wij de markt af om deze eye catcher voor u te vinden. Juist in gebruikte meubels ligt onze kracht, en dat willen wij graag laten zien voor uw horecazaak! Bent u benieuwd naar onze producten? Kom dan eens langs in onze showroom in Ammerzoden. Wilt u meer weten over onze serviceverlening? Neem gerust contact met ons op via het volgende telefoonnummer:  +31(0) 6- 11706707 , of stuur een mail naar info@goestenengoesten.nl.

Kijkje in de showroom

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken in onze showroom in Ammerzoden (NL) of Mortsel (BE). Hier hebben wij een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt meubilair. Kunt u zelf de verschillen zien en aan ons team vragen wat de mogelijkheden in collecties allemaal zijn.