Meerdere opties voor duurzaam horeca meubilair

Het klimaat verandert. En daar moeten we allemaal iets tegen doen. Alle kleine beetjes helpen. Vanuit Goesten en Goesten dragen wij ons steentje bij door de consumeer economie af te remmen en slim om te gaan met de beschikbare producten en grondstoffen. Kiest u ook voor een duurzaam horeca interieur?

Oud meubilair weggooien? Niet doen!

Misschien zit u eraan te denken uw cafe of restaurant een nieuwe look-en-feel te geven. Een nieuw likje verf op de muren, nieuwe verlichting, nieuw meubilair. Want stoelen en tafels zijn zeer bepalend voor het aanzicht en de sfeer in uw zaak. Maar ja, wat doet u dan met het oude meubilair? Niet weggooien in ieder geval! Dat is om meerdere redenen zonde. Ten eerste omdat u dan afvalverwerkingskosten moet betalen, maar ook omdat de grondstoffen dan verloren gaan. Daarnaast kan u mogelijk een ander bedrijf blij kan maken met uw gebruikte tafels en stoelen. Wist u dat u uw gebruikte horeca meubilair bij Goesten en Goesten kan inruilen of laten opkopen?

Refurbished meubilair

Horeca meubilair wordt met name vervaardigd uit hoge kwaliteit hout. Dit materiaal kan tegen een stootje, past in vrijwel ieder interieur en gaat heel lang mee. Heeft een tafel slijtage plekken? Zit een poot een beetje los of heeft een meubelstuk een nieuwe laklaag nodig? Moet de stoel worden voorzien van nieuwe stoffering? Goesten en Goesten knapt het gebruikte meubilair op zodat het weer een tweede leven kan krijgen.

Gebruikt meubilair; beter voor portemonnee en milieu

Is uw horeca gelegenheid toe aan een nieuwe look? Wilt u uw zaak uitbreiden door bijvoorbeeld een terras toe te voegen? Heeft u een wachtruimte die u wilt voorzien van wat stoelen? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment gebruikt horeca meubilair. Hier vindt u meubilair dat door Goesten en Goesten is opgekocht, opgeknapt en klaargezet om een nieuw leven te krijgen. Doordat dit tweedehands meubilair een stuk voordeliger is dan nieuw meubilair doet u hiermee goede zaken voor het milieu én uw portemonnee.

Creatief met gebruikt meubilair.

Het geeft u ook de financiële ruimte om eens creatief aan de slag te gaan met meubilair. Wilt u graag een tafel in uw huisstijl kleur? Kiest een tweedehands tafel in een willekeurige kleur en geef hem een likje verf. Wilt u onderscheidend zijn met uw inrichting? Denk er eens over na om bewust hele verschillende stoelen om een grote eettafel te plaatsen. Zo creëert u een speels effect in uw restaurant.
Echt creatief doen? Frees een gat in het midden van de tafel en plaats hier een bak in. Vul deze met ijsblokjes en steek er een fles wijn of water in. Bij een nieuwe tafel voelt u zich wellicht geremd om zoiets te proberen. Maar door de lage kosten van gebruikt meubilair kunt u zichzelf de luxe permitteren om eens te experimenteren. Geef uw creativiteit de vrije hand en verras uw klanten!

Nieuw meubilair van duurzaam materiaal

Geeft u de voorkeur aan nieuw meubilair maar wilt u wel graag de duurzame keuze maken? Kies dan voor meubilair van duurzaam materiaal. Ook hierin zijn meerdere mogelijkheden beschikbaar. Zo kunt u denken aan;

  • duurzaam verworven hout;
  • materiaal dat door zijn lange levensduur een duurzame keuze vormt
  • meubilair dat met verlaagde CO2 uitstoot is geproduceerd
  • meubilair dat gemaakt is van circulair materiaal

Wat is circulair materiaal.

Bij circulair materiaal wordt gebruik gemaakt van grondstoffen die eerder voor een ander product zijn ingezet. Zo wordt van plastic afval bijvoorbeeld een viltachtige stof gemaakt. Deze stof kan worden ingezet als bekleding voor stoelen en banken. Van oude bedrijfskleding kunnen gespecialiseerde bedrijven terrasbankjes en bloembakken produceren waarmee uw terras kan worden gecomplimenteerd.

Neem contact op voor persoonlijk advies

Heeft u specifieke wensen als het gaat om duurzaam horeca meubilair? Doordat hier zo veel mogelijkheden in zijn nemen we graag in een persoonlijk gesprek uw wensen en eisen door. Op die manier kunnen wij u een passend advies geven. Neem direct contact met ons op wanneer u vragen heeft. We staan voor u klaar.