Het zijn spannende tijden voor horeca ondernemers. De energieprijzen schieten omhoog. Het kost een klein fortuin om een restaurant of café comfortabel warm te houden. Deze hoge energiekosten zorgen er ook nog is voor dat klanten op de kleintjes gaan letten, met als gevolg dat uitstapjes naar horeca ondernemingen minder vaak gemaakt worden. Naast de hoge energiekosten kampen horeca ondernemers ook met personeelstekorten. De jeugd van tegenwoordig is minder snel bereid om voor het minimum loon in de spoelkeuken te staan. Dit zorgt voor zowel tekorten als hogere personeelskosten. Er liggen dus voldoende uitdagingen voor de horeca ondernemers. Gelukkig zijn er manieren om de omzet van uw horeca zaak te verhogen! Goesten en Goesten denkt graag met u mee!
Slim inrichten voor omzetverhoging in uw horeca zaak
Horeca en Retail combineren
Het uiterlijk van uw interieur is voor een horeca ondernemingen van levensbelang. Dat is bekend. Maar heeft u er al eens aan gedacht dat u met uw inrichting ook wat extra geld kan verdienen? Zo kunt u gemakkelijk extra inkomen generen door een retail element in uw onderneming te verwerken. Subtiel prijskaartje en dat schilderij aan de wand kan gewoon verkocht worden. Vinden uw gasten de onderzetters leuk? Verkoop ze meteen mee! Op die manier bieden enkele horeca ondernemingen ook al maaltijd- en borrelpaketten aan. Andere ondernemingen verkopen merchandise zoals T-shirts, hoodies, glazen en borden. Als u meer wil weten over hoe u horeca en retail kan combineren lees dan ook eens onze blog ‘Horeca en Retail zaak in een’.
Horeca als flexwerkplek
Verleid mensen om langer in uw horeca zaak te blijven zitten. Dit kunt u onder andere doen door bijvoorbeeld aantrekkelijk te zijn voor flexwerkers. Zorg dat binnen uw horeca zaak overdag een rustige plek te vinden is waar mensen prettig kunnen werken. Op deze manier kunt u een hoop extra kopjes koffies en lunches verkopen. Als u wilt weten hoe u dit het best kan aanpakken lees dan onze blog ‘Cafés en Bistro’s als de nieuwe werkplek’.
Langere wachttijden? Voorkom ‘nee’ verkoop.
Heel veel horeca zaken kampen helaas met personeelstekorten, erg vervelend als dit leidt tot lange wachttijden voor uw klanten. Gelukkig zijn er manier om u personeelstekort te verbergen. Als u bijvoorbeeld zorgt dat klanten entertaint worden tijdens de wachttijden zullen de irritaties en klachten omlaag gaan. Als u meer wil weten over hoe u met een personeelstekort om moet gaan lees dan ons artikel ‘Personeelstekort in horeca vraagt om anders denken’
Kinderen blij? Ouders blij!
Tot slot kunt u uw omzet ook verhogen door uw zaak interessant te maken voor ouders. Hoe? Door uw horeca gelegenheid aantrekkelijker te maken voor kinderen! Kinderen blij, ouders blij. En zolang de kinderen lekker spelen is het wel érg aantrekkelijk voor ouders om wat langer te blijven zitten. Lees meer over kindvriendelijke horeca ondernemingen in het artikel ‘Maak uw horeca onderneming kindvriendelijk’.