Tips voor een duurzaam horeca interieur

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Daarom zien we ook steeds vaker duurzaam geproduceerd voedsel voorbijkomen in restaurants, eetcafé’s of koffietentjes. Maar ook een duurzaam horeca interieur wordt steeds populairder. Maar hoe zorgt u nu voor een duurzaam horeca interieur voor uw etablissement? En waar moet u op letten? Om uw restaurant om te toveren tot een duurzame hotspot, zetten wij een aantal tips op een rij.

Waar moet u rekening mee houden bij de inrichting?

Bij de inrichting van uw restaurant is het verstandig om te kiezen voor een stijl waar u niet snel op uitgekeken raakt. Zo bespaart u niet alleen geld, maar zorgt u ook voor een lange en duurzame levensloop. Wilt u toch een andere stijl of bent u toe aan een nieuw gezellig kleurtje? Bekijk dan eerst mogelijkheden om uw eigen meubels te pimpen; geef ze bijvoorbeeld een likje verf of zet er unieke handvaten op.

Tweedehands meubels kopen

Is het toch echt tijd voor een compleet ander interieur? Overweeg dan een bezoek aan een tweedehandswinkel. Denk bijvoorbeeld aan de kringloopwinkel of een andere (online) winkel waar u gebruikt meubilair kunt kopen. Bovendien wemelt het online van internet sites die tweedehands meubilair aanbieden, zoals Marktplaats, Furn of Whoppah. Neem dus voldoende tijd om het internet af te struinen naar unieke tweedehandse meubels. Kortom, er zijn boordevol mogelijkheden om uw interieur te vernieuwen met gebruikt meubilair. En een leuk pluspunt: vintage is momenteel erg populair.

Duurzame vloer

Vaak wordt de vloer bij een duurzame inrichting over het hoofd gezien. Toch zijn er verschillende mogelijkheden voor een duurzame vloer. Zo bestaan er houtsoorten die een duurzaamheid keurmerk hebben, namelijk het FSC keurmerk. Daarnaast heeft u de keuze uit vloeren die gemaakt zijn van gebruikt afval. Ook worden er steeds vaker vloeren geproduceerd die een minimale impact hebben op het milieu. Maar het houdt niet op bij de vloer zelf;  let ook op de onderhoudsproducten die u gebruikt. Gelukkig zijn er genoeg duurzame schoonmaakmiddelen op de markt te verkrijgen.

Ecologische verf

Wilt u een nieuw kleurtje op de muren? Gebruik dan ecologische verf; de gehele inhoud van deze verf is namelijk gemaakt van basisgrondstoffen uit de natuur. Hierdoor heeft de verf weinig tot geen impact op het milieu.

Kies voor duurzame verlichting

Vergeet ook niet de verlichting mee te nemen in het verduurzamen van uw horeca interieur. Kies bijvoorbeeld voor LED lampen of zorg dat de verlichting gemaakt is van duurzame materialen. Bent u creatief aangelegd? Leef u dan uit op de verlichting. Deze kunt u zelf eenvoudig pimpen of hergebruiken. Wissel bijvoorbeeld de lampenkap of verf de lamp in een andere kleur.

Gebruik duurzame materialen

Wilt u uw horeca interieur naar een hoger niveau tillen? Maak dan gebruik van duurzame materialen. Ga voor meubels die gemaakt zijn van duurzaam en puur materiaal, zoals duurzaam hout, katoen en wol. Om het interieur van uw horecagelegenheid gezellig aan te kleden, kan het niet fout gaan met kussens. Kies dan wel voor katoen of wol, in plaats van kunstmatig geproduceerde materialen. Door de stevige structuur van het materiaal, zult u er langer van kunnen genieten. Ga dus voor puur en goed materiaal; u zult zien dat uw spullen langer mee gaan én de kwaliteit behoudt.

Kunnen wij jou helpen?

Bent u toe aan een nieuw horeca interieur? Dan ben u bij Goesten & Goesten aan het juiste adres! Wij verkopen zowel gebruikt als nieuw meubilair om uw restaurant of bar in een nieuw jasje te steken. Wij verkopen stoelen, tafels, accessoires, decoratie, verlichting en nog veel meer. Wilt u inspiratie opdoen? Dat kan! In Ammerzoden beschikken wij over een ruime showroom waar u ons volledige assortiment kunt bekijken. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.

Kijkje in de showroom

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken in onze showroom in Ammerzoden (NL) of Mortsel (BE). Hier hebben wij een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt meubilair. Kunt u zelf de verschillen zien en aan ons team vragen wat de mogelijkheden in collecties allemaal zijn.