• Moderne kantoorinrichting

Tips voor een moderne kantoorinrichting

Nu corona langzaamaan op de achtergrond raakt, wordt er weer vaker op kantoor gewerkt. Tijd dus om de kantoorinrichting in een nieuw jasje te steken! Zeker nu werknemers weer meer tijd doorbrengen op kantoor, is het interieur van een kantoor erg belangrijk. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij het (her)inrichten van uw kantoor? Wij geven u tips voor een moderne kantoorinrichting.

Houd overzicht en orde

Allereerst wilt u zo min mogelijk onrust op de werkvloer. Om dit te voorkomen, is een ordelijk en overzichtelijk kantoor erg belangrijk. Het gebeurt al snel dat spullen en paperassen rondslingeren of op de grond vallen. Door voldoende opbergmogelijkheden, zoals kasten, creëert u orde en overzicht op kantoor. Bovendien kunt u de kasten inzetten als roomdeviders, waardoor u hoekjes creëert; ontzettend handig voor meer bergruimte én privacy.

Zorg voor een goede akoestiek in de ruimte

Vergeet ook niet de akoestiek, hier wordt vaak geen rekening mee gehouden. Want wist u dat een goede akoestiek erg belangrijk is voor het functioneren van uw werknemers? Een slechte akoestiek geeft een hinderlijke galm, wat op zijn beurt weer zorgt voor concentratieproblemen en/of hoofdpijn. Voorkom daarom geluidsoverlast op de werkvloer, zodat uw werknemers zich beter kunnen concentreren. Voor een optimale akoestiek is het verstandig om bureauwanden of wandpanelen te plaatsen. Ook gordijnen, een vloerkleed, stoffen meubels en accessoires draagt bij aan een goede akoestiek. Bovendien kan vloerbedekking ook akoestiek tegengaan.

Breng groen naar binnen

Tegenwoordig zien we veel groen in en rondom huis; planten worden steeds populairder. Dus waarom zou u deze trend niet toepassen op kantoor? Verwerk natuurlijke elementen voor een moderne kantoorinrichting. Denk bijvoorbeeld aan planten, bloemen of groene wanden. Ook zorgt groen voor een extra zuurstofgehalte, wat stress- en hoofdpijnklachten kan verminderen. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een verbeterde productiviteit.

  • Tips voor een moderne kantoorinrichting

Gebruik van kleur

Vroeger werd het Nederlandse werklandschap getypeerd door ongezellige, witte kantoren. Gelukkig is hier verandering in gekomen en zijn we niet bang om het kantoorinterieur te voorzien van een mooi kleurtje. Zorg echter wel dat u goed nadenkt over de juiste kleurtint. Overheersende kleuren kunnen namelijk afleidend werken, en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Tegenwoordig wordt er voor een moderne kantoorinrichting vaak gebruik gemaakt van lichte en natuurlijke tinten, zoals olijfgroen, wit en zwart. Kijk daarnaast eerst goed naar uw eigen huisstijl en doelgroep, voordat u tot keuze overgaat.

Creëer een loungeruimte

Ook zien we steeds vaker een loungeruimte op de werkvloer. Hier kunnen uw werknemers even een momentje nemen om te relaxen, bij te praten onder het genot van een kopje koffie of ideeën uitwisselen in een informele sfeer. Een comfortabele bank en een paar loungestoelen zorgen al snel voor een informele ruimte.

Zorg voor de juiste verlichting

Verlichting is natuurlijk ook cruciaal voor het functioneren van uw werknemers. De hele dag geconcentreerd werken zonder goede verlichting is ontzettend vermoeiend voor uw ogen. Zorg dus ten alle tijden dat uw werknemers beschikking hebben over de juiste verlichting.Voor wat extra sfeer kan sfeerverlichting natuurlijk ook geen kwaad.

Kies de juiste meubelen

Tot slot kan kantoormeubilair natuurlijk niet ontbreken in een modern kantoor.  Kantoormeubelen horen ergonomisch, comfortabel, onderhoudsvriendelijk en modern te zijn. Bij Goesten & Goesten kunt u terecht voor meubels voor uw moderne kantoorinrichting. Wij beschikken over een assortiment dat zowel gebruikte als nieuwe meubels aanbiedt. Bovendien komt Goesten & Goesten uw oude meubels ophalen, om vervolgens uw nieuwe meubilair te plaatsen. Wilt u meer weten over onze producten en service? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Kijkje in de showroom

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken in onze showroom in Ammerzoden (NL) of Mortsel (BE). Hier hebben wij een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt meubilair. Kunt u zelf de verschillen zien en aan ons team vragen wat de mogelijkheden in collecties allemaal zijn.