Uw horeca interieur personaliseren, hoe doet u dat?

Een horecazaak inrichten is niet zo makkelijk als het lijkt. Door de bomen ziet u vaak het bos niet meer. Vragen als ‘waar moet ik beginnen’ en ‘welke sfeer wil ik toepassen in mijn etablissement’ passeren de revue. Het gebeurt regelmatig dat een interieur er nét iets te gelikt uit ziet. Ook mist er vaak een stukje persoonlijkheid.

Maar waarom zou u het horeca interieur willen personaliseren? U zou het misschien niet verwachten, maar gasten vinden het leuk om uw persoonlijkheid terug te zien in uw horeca interieur. Hierdoor ontstaat er een warme en intieme sfeer, waar uw gasten graag voor terugkomen.  Maar hoe zorgt u voor dat stukje persoonlijkheid? Lees dan zeker verder, in dit artikel geven wij namelijk tips hoe u een restaurant of bar tot een unieke en authentieke plek kan omtoveren.

Tips inrichten interieur met persoonlijk tintje

Met de volgende tips zorgt u ervoor dat de inrichting van uw bar of restaurant gecombineerd wordt met een persoonlijke touch;

Maak gebruik van foto’s en quotes

Laat foto’s niet in de kast verstoffen, maar maak hier juist gebruik van. Lijst foto’s of quotes in die u als ondernemer typeren. Houdt u bijvoorbeeld van reizen of is uw restaurant gespecialiseerd in bijvoorbeeld de Franse of Italiaanse keuken? Speel hier op in en maak gebruik van foto’s, beelden of quotes omtrent deze cuisine.

Kies voor spullen met een verhaal

Is uw restaurant of bar gelegen in een historierijk pand? Dan doet u er goed aan om te kiezen voor meubels die typerend zijn voor deze tijd. Bij de kringloop heeft u al snel kans om op een pareltje te stuiten.  Kijk dus goed uit voor bijzondere objecten die passend zijn voor een historische sfeer. Daarnaast kunt u authentieke hoekjes behouden die voor een uniek karakter zorgen. Door oude meubelstukken te combineren met nieuw horecameubilair zorgt u voor een interessante mix & match. Perfect voor een persoonlijk tintje!

Ga voor kleur

Een kleurtje kan een ruimte al snel opvrolijken. Kies daarom voor een passende kleur op de muren of verwerk kleur in uw horeca meubels. Afhankelijk van uw persoonlijke smaak, zorgt een speels kleurenpallet voor een unieke sfeer. Bovendien geeft een kleurrijk horeca etablissement een gezellige en knusse ambiance. Pas echter wel op met het gebruik van verschillende kleuren. Hierdoor kan het interieur al snel te druk ogen.

Maak een moodboard

Bent u inspiratieloos? Dan is Pinterest de uitkomst voor u! Op dit platform vindt u boordevol inspiratie op het gebied van interieur. U kunt de ‘Pins’ opslaan, waardoor er een moodboard ontstaat. Zo heeft u de gewenste sfeer duidelijk voor ogen én heeft u handvaten om deze sfeer neer te zetten. Met behulp van dit moodboard bent u in staat om uw horeca interieur verder te personaliseren.

Kies de juiste accessoires

Los van het juiste horecameubilair,  moeten er ook accessoires uitgekozen worden. Deze zijn namelijk bepalend voor de gewenste ambiance. Denk bijvoorbeeld aan planten, kunst, kaarsen, verlichting en kussens. Is het gehele meubilair zorgvuldig uitgezocht? Dan is het tijd om op pad te gaan voor accessoires die nét dat beetje extra geven. Als u gebonden bent aan een strikt budget, kunt u ook bij tweedehands meubelzaken terecht voor het kopen van decoraties. U kunt het zo duur maken als u zelf wilt.

Wilt u de gasten een complete beleving geven? Overweeg dan om geur te gebruiken in uw horeca etablissement.  Het zorgt ervoor dat uw gasten hun bezoek intenser ervaren. Daarnaast nodigt u ze met geur uit tot een herhaalbezoek.

Service en informatie

Bij Goesten & Goesten kunt u terecht voor horecameubilair en het personaliseren van uw horeca interieur met behulp van decoratie & verlichting. Wij beschikken over een ruim assortiment aan zowel gebruikt als nieuw meubilair. Door onze ervaring en kennis weten wij dat de juiste inrichting een restaurant of bar kan maken. Daarom staan onze specialisten klaar om u te adviseren bij uw keuzes. Bovendien kunt u inspiratie opdoen in onze showroom in Ammerzoden. Hier krijgt u de gelegenheid om het meubilair in het echt te bekijken. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Kijkje in de showroom

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken in onze showroom in Ammerzoden (NL) of Mortsel (BE). Hier hebben wij een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt meubilair. Kunt u zelf de verschillen zien en aan ons team vragen wat de mogelijkheden in collecties allemaal zijn.