Waar op letten bij de inrichting van een kantine?

Tijd voor een pauze? De kantine is dé plek om heen te gaan voor koffie, wat eten of een praatje met collega’s. Oftewel een hele belangrijke plek, wat gezien wordt als het middelpunt van het pand. Een fijne, comfortabele sfeer is een must in elke kantine. Maar waar moet u op letten bij de inrichting van een kantine? Daar gaan we in dit artikel verder op in.

Hoe ziet de uitstraling en sfeer van het pand eruit?

Om een kantine in te richten is het belangrijk om te kijken naar de sfeer en de uitstraling van het bedrijf. Is het een grote ruimte? Zorg dan voor veel tafels en stoelen en creëer sfeervolle hoekjes waar men samen kan komen. Is het een wat kleinere ruimte? Kijk dan naar de mogelijkheden om een gezellige kantine te creëren, waar men los kan komen van zijn werkzaamheden.

Door in te spelen op de sfeer en uitstraling van het bedrijf, kan er een ontspannen en uitnodigende ruimte ontworpen worden. Dit zal op elke werknemer een positief effect hebben.

Welke aspecten willen werknemers terug zien in een kantine?

Voor werknemers is een kantine een erg belangrijke ruimte. Voor hen is het een ruimte waar ze kunnen ontspannen en hun gedachtes verzetten. Werknemers willen tot rust en op adem kunnen komen. Daarnaast willen ze in de kantine gezellig een praatje maken met anderen en collega’s ontmoeten. Voordat het project voor de inrichting van de kantine begint, is het slim om inzicht te krijgen in de behoeftes van de werknemers. Wat willen zij graag terug zien in een kantine en waarom? Ook wordt de kantine steeds vaker gezien als een multifunctionele ruimte. De reden hiervoor is dat er niet alleen gegeten en gedronken wordt, maar de kantine ook steeds vaker gebruikt wordt als ontmoetingsruimte of meetingsruimte.

Wat is de basis inrichting van een kantine?

Het eerste wat opvalt als men bij een kantine binnenkomt, zijn de stoelen en tafels. Door gezellige hoekjes met zowel hoge als lage tafels en stoelen te creëren, ontstaat er een dynamisch effect. Hierdoor wordt de ruimte ‘speels’ gemaakt, en voelen werknemers zich meer op hun gemak. Verder is het belangrijk dat het meubilair functioneel en makkelijk te reinigen is. Zorg er daarnaast voor dat het meubilair makkelijk te verschuiven is, in geval van evenementen of meetings.

En vergeet bij de inrichting van een kantine niet om de keuken mee te nemen. Afhankelijk van de ruimte, kunt u voor kiezen om daar een bar met barkrukken te plaatsen. Dat geeft het nét een wat gezelliger aanzicht. Ideaal om in te zetten voor een borrel of event!

Advies van Goesten & Goesten

Bij Goesten & Goesten helpen wij u graag met het maken van een keuze voor de inrichting van uw kantine. Wij hebben zowel gebruikt meubilair als nieuwe meubels in ons assortiment. Persoonlijk advies staat hoog in ons vaandel en vinden het belangrijk om te kijken naar de sfeer en uitstraling van uw bedrijf of pand. Daarom komen wij graag bij u op kantoor om de mogelijkheden en wensen te bespreken. Of u liever een moderne of een klassieke uitstraling wil in de kantine; wij hebben een ruime voorraad waardoor we erg flexibel zijn met onze projecten.

Wilt u meer informatie en advies voor uw kantine? Neem gerust contact met ons op!

Kijkje in de showroom

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken in onze showroom in Ammerzoden (NL) of Mortsel (BE). Hier hebben wij een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt meubilair. Kunt u zelf de verschillen zien en aan ons team vragen wat de mogelijkheden in collecties allemaal zijn.