Welke barkrukken kiezen voor uw horeca zaak?

Barkrukken zijn onmisbaar in horeca gelegenheden. Naast alleen praktisch zijn barkrukken ook nog eens super stijlvol en creëren ze een uitnodigende sfeer voor uw horecazaak. Wilt u nieuwe barkrukken aanschaffen voor uw horecazaak? Dan zijn een aantal belangrijke zaken waar u aan moet denken.

Welke soort barkrukken hebt u nodig?

Naast dat een barkruk een praktische functie heeft, is het ook belangrijk dat de barkruk past binnen het interieur. Zo kunt u kijken naar de ruimte die beschikbaar is. Is er weinig ruimte beschikbaar ga dan voor een smaller model. Heeft u juist veel ruimte beschikbaar, dan kunt u ook kiezen voor een wat breder model. Daarnaast moet u kijken naar de omgeving waar u de barkrukken gaat neerzetten. Heeft u een moderne en industriële inrichting? Kies dan ook voor barkrukken in deze stijl. Met de juiste barkruk kunt u een bijzonder accent aan de ruimte geven.

Waar moet u op letten bij het kopen van een barkruk?

Als u barkrukken aanschaft is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Kies een goede kwaliteit barkruik uit. Goede kwaliteit draagt namelijk bij aan de levensduur en het comfort van de barkruk.

Kiest u voor een barkruk met of zonder rugleuning? En kiest u wel of geen zitkussen? Bij deze vragen is het belangrijk om u in te leven in het comfort van de klant. Vaak brengt een gast een langere tijd door in uw horecazaak. Een barkruk met rugleuning biedt meer comfort als men hier langere tijd op door moet brengen. Hetzelfde geldt voor een zitkussen. Een goed gevormde kunststof zitting zal een stuk beter zitten dan een slecht ontworpen beklede zitting.

Het is dus belangrijk dat een barkruk goed in de omgeving past, vergeet daarbij niet het comfort van uw klant.

Zorg voor de juiste zithoogte

Bij een barkruk is een goede balans essentieel. Een barkruk zit namelijk een stuk hoger dan een stoel. Maar hoe bepaalt u de juiste zithoogte van een barkruk?

De ideale zithoogte van een barkruk is afhankelijk van de hoogte van de tafel waar de kruk aan staat. Vaak wordt er geadviseerd om een verschil van 28 cm aan te houden tussen de zitting van de barkruk en de bovenkant van het tafelblad. Het is wel van belang dat het bar blad niet dikker is dan 10 cm. Alleen op deze manier blijft er genoeg ruimte over om comfortabel te kunnen zitten.

Hoeveel barkrukken per meter?

Zorg ervoor dat u niet teveel barkrukken aanschaft. Er is een makkelijk trucje om te berekenen hoeveel barkrukken u in totaal nodig heeft. Houdt rekening met een ruimte van 60 cm voor elke kruk die aan de bar of tafel wordt geplaatst. 60 cm is de ruimte die men ongeveer nodig heeft om comfortabel te kunnen zitten. Om te berekenen hoeveel krukken u dus in totaal nodig hebt deelt u de lengte van de bar of tafel door 60 cm. Op deze manier weet u precies hoeveel barkrukken u neer kunt zetten.

Nieuwe of gebruikte barkrukken kopen?

U wilt barkrukken aanschaffen voor uw horecazaak. Kunt u dan beter voor nieuwe of tweedehandse barkrukken gaan? Dit heeft onder andere te maken met het budget dat u hieraan wilt uitgeven, wat passend is bij uw onderneming en welke sfeer en beleving u aan uw gasten wilt geven.

Het voordeel van nieuwe barkrukken is dat u keuze heeft uit alle verschillende soorten. Zo kunt u precies kijken wat passend is bij de inrichting van uw horecazaak.

Kiest u voor tweedehands barkrukken dan zal het aanbod iets beperkter zijn. Vaak is er toch wel iets vindbaar wat perfect past bij uw horeca etablissement. Ook is tweedehands horeca meubilair een stuk voordeliger voor uw portemonnee en ook nog eens goed voor het milieu!

Inruilen van bestaande barkrukken

Informeer naar de mogelijkheden om aanwezige barkrukken en ander horeca meubilair in te ruilen. Zo verfrist u het complete interieur van uw zaak. Ideaal als u meer wilt dan alleen een aantal barkrukken. Wij helpen u graag door persoonlijk advies. Ook kunt u bij ons de complete projectinrichting van uw horeca zaak beleggen.

Kijkje in de showroom

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken in onze showroom in Ammerzoden (NL) of Mortsel (BE). Hier hebben wij een ruim assortiment aan nieuwe barkrukken en gebruikte barkrukken. Kunt u zelf de verschillen zien en aan ons team vragen wat de mogelijkheden in collecties allemaal zijn.