Welke bartafels kiest u voor uw etablissement?

Heeft u een restaurant, bar of cafe en wilt u de inrichting veranderen? Dan kan een andere bartafel al snel de inrichting een andere sfeer geven. Ook als u net een restaurant opent is het belangrijk om een gezellig en knus interieur te hebben. Maar welke bartafel kiest u voor de inrichting van uw etablissement? En welke soorten en maten bartafels zijn er te verkrijgen?

Welke sfeer wilt u in uw horecagelegenheid?

De inrichting van uw restaurant of horecagelegenheid hangt af van de sfeer die u zelf wilt creëren. Afhankelijk van de grote van de ruimte kunt u de sfeer en inrichting bepalen. Heeft u bijvoorbeeld een grote ruimte, dan is het belangrijk om uw interieur zo in te richten dat het kleiner en knusser oogt. Heeft u juist een kleinere ruimte? Kies dan voor de juiste inrichting en kleur op de muren, zodat de ruimte groter lijkt. Bij een bar of kroeg hangt altijd een sfeer waar bij men staat of aan bartafels zit. Bartafels geven namelijk een gezellig en knus gevoel, aangezien men net iets hoger zit en daardoor op hetzelfde niveau zit als de mensen die staan. Bovendien kunnen bartafels en barkrukken dichter op elkaar gezet worden, waardoor een kleine ruimte veel bezoekers kwijt kan. Ook in een restaurant kan het spelen van lage en hoge zitjes zorgen voor een knus en gezellig effect.

Bartafels voor binnen of buiten?

Bartafels kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Heeft u bijvoorbeeld een terras, dan kunt u een gedeelte maken met hoge zitjes en een ruimte met lage zitjes. Het gedeelte met hoge zitjes kan worden gebruikt om te borrelen of voor een drankje. Over het algemeen is er meer dynamiek tussen de mensen, ze hebben een actievere houding. De combinatie in een buitenruimte met ook lage zitjes versterkt dit gevoel. Het zit gedeelte kan weer ideaal gebruikt worden voor mensen die wat langer willen lunchen of dineren. Door de combinatie van hoog en laag creëert u gezellige, sfeervolle en functionele plekken op uw horeca terras.

Welke bartafels zorgen voor optimaal zitcomfort?

Naast de sfeer, uitstraling, in een restaurant, brasserie of andere horecagelegenheid speelt comfort een belangrijke rol.  Bij het kiezen van bartafels en krukken is het belangrijk om te kijken naar de zithoogte. Als de hoogte van de tafel en de barkruk namelijk niet goed op elkaar staan afgesteld, zit dit vervolgens niet comfortabel en heeft dat zijn uitwerking op het gedrag van de bezoekers.

Er wordt aangeraden om een ruimte van 25 tot 30 centimeter tussen het zitgedeelte van de kruk en de onderkant van het tafelblad te hebben.

Het is ook goed om rekening te houden met armleuningen. Deze moeten namelijk onder de tafel passen, anders neemt de stoel of kruk teveel ruimte in beslag.

Een vaak horende klacht bij een bartafel is dat men het vervelend vind dat de voeten geen ondersteuning hebben. Hierdoor bungelen de voeten, waardoor men last kan krijgen van slapende benen. De populariteit van bartafels neem overhand toe, tegenwoordig  zijn er meer en meer bartafels die wel voetondersteuning hebben. Een andere optie om dit op te lossen zijn de barkrukken, hier kunt u ook kiezen voor de ondersteuning.  Voetondersteuning zorgt voor een comfortabelere zithouding aan een bartafel.

Welke materialen kiezen voor bartafels ?

Als u kiest voor bartafels dan is er vaak een ruime keuze aan materialen en soorten stof. Zo kunt u kiezen voor een houten of kunststof bartafel. Kiest u liever voor een stoere of industriële inrichting? Kies dan voor een bartafel van metaal of staal. Ook kan een combinatie van hout en metaal zorgen voor een industrieel interieur. Bartafels zijn in allerlei maten verkrijgbaar. Of u deze nu vierkant, rond of rechthoekig wilt hebben. Daarnaast zijn er bartafels die verstelbaar zijn, waardoor ze zowel voor lage als hoge zitjes gebruikt kunnen worden. Echter moet u dan wel rekening houden met dat u juiste stoelen aanschaft, die ook versteld kunnen worden. Bartafels moeten naast dat ze er mooi uit zien ook praktisch zijn. Zo moeten ze bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken zijn. Aangezien er op een bartafel veel viezigheid achter kan blijven, is het belangrijk om te kiezen voor materiaal wat makkelijk gereinigd kan worden.

Gemakkelijk op te bergen

Blijven de bartafels altijd staan of wilt u de ruimte ook anders kunnen inrichten? Stel u wilt uw etablissement gedurende de dag ombouwen. Gedurende de middag en aanvang avond wilt u vooral gebruik maak van lage zitjes voor lunch, diner en borrel. Later op de avond wisselt u het interieur voor hoge actieve bartafels gedeeltelijk aangevuld met krukken om door te kunnen gaan tot in de late uurtjes. Dan is het belangrijk om bij uw keuze rekening te houden dat de bartafels snel geplaatst kunnen worden. Waarna u ze overdag weer snel kunt opruimen en ergens kunt plaatsen zonder dat ze al te veel ruimte in beslag nemen. Ook arbo technisch speelt dit een rol voor uw personeel, het is dan belangrijk dat dit niet te zwaar werk is. Dat het makkelijk kan en ook gebruiksvriendelijk is.

Nieuw of  gebruikte bartafels

Gaat u voor nieuwe bartafels of gebruike bartafels? Heeft u niet de middelen om een compleet nieuw horeca interieur aan te schaffen? Weet dat er veel mogelijk is met gebruikte horeca meubelen, dit kan zomaar de oplossing zijn voor de verfrissing van uw interieur.

Zo kunt u bij veel online en offline winkels gebruikte bartafels kopen. Er zijn horeca outlets en bedrijven die het oude meubilair ook innemen. Door het hergebruiken van meubilair kunnen we met elkaar en voor elkaar vele betekenen. Het is ook een stuk duurzamer als we kijken naar de wereld waarin we leven. U krijgt zo voor een kleinere investering toch de gewenste verfrissing in uw horeca interieur. Heeft u eerder gekozen voor bartafels die modulair zijn opgebouwd dan kunt u ook alleen de tafelbladen te vervangen. Bij de juiste partner in horeca meubilair worden alle ingenomen meubels gecontroleerd en beoordeeld op bruikbaarheid alvorens ze weer worden aangeboden. Op deze wijze heeft u een ruime keuze en bent u verzekerd van kwalitatief goed meubilair voor uw bar, restaurant, hotel, lounge of andere horeca gelegenheid.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Is uw horeca interieur toe aan een nieuwe inrichting? Bij Goesten & Goesten hebben wij een ruim assortiment aan verschillende horeca meubels. U kunt bij ons terecht voor zowel nieuwe als gebruikte meubels. Tevens kopen wij bestaande interieurs, meubelen, op of kunt u deze inruilen op uw nieuw te kiezen meubelen. Of dit nu echt nieuwe of gebruikte horeca meubelen zijn.

Zo kunt u ook kiezen voor modulaire meubelen, waarbij u kunt kiezen in materialen voor het onderstel en de bladen, evenals de stoelen en de bekleding daarvan. Ons assortiment is immens.  Naast losse meubelen kunnen wij u helpen met de complete inrichting van uw horeca gelegenheid. Onze stylisten adviseren u persoonlijk.

Heeft u een bijzonder meubelstuk in uw hoofd, maar hebben wij dit niet op voorraad? Dan zoeken wij de markt af om het voor u te vinden!

Bovendien kunnen wij het oude meubilair bij u ophalen om vervolgens het nieuwe te kunnen plaatsen.

Wilt u meer informatie over onze producten en dienstverlening? U kunt contact met ons opnemen via +31(0) 6- 11706707 of door te mailen naar info@goestenengoesten.nl.

Kijkje in de showroom

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken in onze showroom in Ammerzoden (NL) of Mortsel (BE). Hier hebben wij een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt meubilair. Kunt u zelf de verschillen zien en aan ons team vragen wat de mogelijkheden in collecties allemaal zijn.