Hoe brengt u horeca interieur tot leven met kleur?

Kleur in uw horeca interieur zorgt niet alleen voor een intensere beleving voor uw gasten, maar helpt ook om eetlust te stimuleren. Heel logisch eigenlijk; een bord wat kleurrijk is opgemaakt zal uw gasten meer aanspreken dan een bord met grauwe kleuren. Uw gasten krijgen hierdoor meer zin om te eten. Ook brengt u horeca interieur tot leven met kleuren. Hoe? Dat vertellen we u hieronder.

Hoe kunt u met kleur de stemming veranderen?

Tijdens het aanschouwen van gerechten, stijgt of daalt het eetlustopwekkende hormoon gherline in het lichaam. Hierdoor krijgt men minder of juist meer eetlust. Bovendien stimuleert het visuele plaatje van gerechten ook andere emoties in het lichaam. Zo kunt u vrolijk worden van een mooi opgemaakt bord eten. Los van spelen met kleur in gerechten, kan interieur ook van grote invloed zijn op de gemoedsstand van uw gasten. Horeca interieur waarbij één of meerdere kleuren zijn gebruikt, zorgt voor comfort, veiligheid en rust. Iets waar uw gasten (onbewust) naar op zoek zijn voor een gezellig avondje uit.

Hoe creëert u een balans met kleuren?

Om een goede balans te creëren in het interieur van uw horecazaak, is het juiste kleurgebruik van groot belang. Neem hierbij het concept van uw restaurant of bar goed in acht. Runt u bijvoorbeeld een koffiezaak? Dan zal er een compleet andere sfeer heersen in vergelijking met een verfijnd restaurant. Bovendien zal het kleurenpallet ook afwijken. In een koffie- of lunchtentje wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van groene tinten. Uit onderzoek is gebleken dat groen een herstellend en verkwikkend effect heeft. Zwart wordt meer geassocieerd met een chique avondje uit. Deze kleur komt u dan ook meer tegen in de verfijndere eetgelegenheden. Bruin, daarentegen, wordt meer toegepast in de wat traditionelere horecazaken, zoals een eetcafé.

Gaat u liever wat minder radicaal te werk? Kies in dat geval voor kleurrijke accessoires, om zo de beleving van uw gasten te optimaliseren. Heeft u een etablissement waar uw gasten overdag terecht kunnen voor lunch en ‘s avonds voor diner? Dan kunt u tijdens de lunch afwijkende kleuraccenten gebruiken dan tijdens het diner. Bent u niet van de decoraties? Ook dan kunt u, zonder de muren een kleurtje te geven, spelen met kleur. Ga op zoek naar kleurrijk meubilair, dat u kunt laten pronken als blikvanger. Als u de kleur op de muren rustig houdt, kunt u juist losgaan op kleurrijk horecameubilair.

Wat voor effect heeft kleur in uw horeca interieur?

Wist u dat kleurgebruik ook invloed heeft op de ruimte? Zo zorgt het gebruik van lichte verfkleuren voor een optisch grotere ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren groen of blauw. Door het plafond wit te houden, zorgt u daarnaast voor een hoger aanzicht. Maar het tegenovergestelde geldt ook; hoe donkerder de kleur, hoe kleiner de ruimte zal ogen. Deze vuistregel kunt u in uw voordeel laten werken. Laat een grote ruimte kleiner ogen door de muur in een donkere tint te verven.

Welke impact hebben verschillende kleuren?

Elke kleur heeft een andere impact op het interieur in uw horecazaak. Zo zorgt de kleur blauw voor veiligheid en vertrouwen en werkt het goed in combinatie met wit en beige tinten. Ideaal om een mediterrane sfeer te creëren! Rood, daarentegen, zorgt voor een grotere eetlust en verhoogt uw energieniveau. De kleuren bruin, grijs en zwart staan voor comfort en rust. Niet vreemd dus dat deze kleuren vaak gebruikt worden als basis in een restaurant of bar. En zoals we hierboven al beschreven zorgt de kleur groen voor een stukje ontspanning en evenwicht in een restaurant. Vaak wordt groen geassocieerd met gezond, vegetarisch of biologisch eten. Kijk dus goed naar uw type horecagelegenheid, de sfeer die u wilt uitstralen en de doelgroep die u wilt aantrekken. Kies, gebaseerd op deze uitkomst, een bijpassende kleur.

Service & informatie

Wilt u uw horeca etablissement opvrolijken met een kleurrijk interieur? Of wilt u advies over de best passende inrichting voor uw restaurant of bar? Onze specialisten van Goesten & Goesten beantwoorden graag al uw vragen. Wij beschikken over zowel gebruikt meubilair als nieuw meubilair.

Kijkje in de showroom

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken in onze showroom in Ammerzoden (NL) of Mortsel (BE). Hier hebben wij een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt meubilair. Kunt u zelf de verschillen zien en aan ons team vragen wat de mogelijkheden in collecties allemaal zijn. Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.