Is uw horecaterras gereed voor de zomer van 2022?

De lente is begonnen, het zonnetje begint te schijnen en mensen gaan massaal naar het terras. Dé tijd dus om na te denken over de uitstraling van uw terras; dit is als het ware het visitekaartje voor uw horecagelegenheid.

Is uw horecaterras al gereed voor de zomer? En waar moet u op letten bij de inrichting? In dit artikel krijgt u alle tips voor het gereedmaken van een terras.

Waar beginnen?

Allereerst begint u bij de vergunning. Is deze goedgekeurd en zijn er afspraken gemaakt over het horecaterras? Om niet voor verrassingen te komen staan, is het verstandig om dit van te voren goed door te spreken en op papier vast te laten zetten. Ten tweede is het handig om van tevoren het terras op papier uit te tekenen. Neem hierbij de volgende vragen in overweging: hoeveel ruimte heeft het terras? En hoe kan dit optimaal ingedeeld worden?

Om een speels terras te creëren kunt u hoge en lage zitjes afwisselen. Ook een loungeset aan het begin van het terras zorgt voor een chique en comfortabele sfeer. Houd daarnaast rekening met de bewegingsruimte van uw gasten. Niemand vindt het prettig om op een terras dicht op elkaar te zitten. Maak daarom een indelingsschets waar u mogelijke looproutes in opneemt. Op deze manier krijgt u een beter inzicht in de mogelijkheden voor de inrichting van uw terras.

Welke meubels kiest u voor het terras?

De kwaliteit van de meubels op een terras zijn erg belangrijk. Zo moeten zowel de stoelen als tafels stevig zijn en een goede zitting hebben. Om het uw  gasten zo comfortabel mogelijk te maken, moeten de terrasstoelen lekker zitten. Niets is zo vervelend als als een stoel of tafel die aan het wiebelen is! Zorg daarom dat er stabiele meubels op uw horecaterras staan.

Daarnaast moeten de meubels praktisch en makkelijk op te stapelen zijn, zodat het terras aan het eind van de dag snel opgeruimd kan worden. Uiteraard moet het terrasmeubilair fris en schoon ogen. Kies dus voor meubels die eenvoudig schoon te maken zijn, om uw werknemers te ontlasten. Meubels van duurzame stof hebben vaak een langere levensloop. Bovendien is het slim om periodiek de meubels te onderhouden om ze netjes te houden. Vergeet ook niet om de stoelen, tafels en de doeken van de parasols schoon te maken.

Welke sfeer wil ik op het terras?

Bij de inrichting van uw terras wilt u vanzelfsprekend een gezellige sfeer creëren. Trek de sfeer van binnen door naar buiten, zodat het één geheel wordt. Is de horeca gelegenheid van binnen warm en chique ingericht? Zorg dan dat u deze sfeer buiten op het terras ook toepast. Een verwarmd terras, accessoires en sfeerverlichting dragen bij aan een goede sfeer op uw terras. Gasten zullen eerder op een gezellig, verlicht terras plaatsnemen dan op een donkere plek. Bedenk goed welke sfeer passend is voor uw horecagelegenheid. Vergelijk uw terras dus niet met de buren, maar blijf identiek en uniek!

Advies nodig?

Bij Goesten & Goesten helpen wij graag bij het inrichten van een horecaterras. Door onze grote voorraad kunnen wij snel leveren. Wilt u liever gebruikt meubilair? Ook dat hebben wij in ons assortiment.

Bij Goesten en Goesten denken we graag mee in oplossingen voor sfeer en impressie. Daarom komen wij graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Daarnaast bieden wij de service aan om het huidige meubilair in te ruilen voor nieuw meubilair. Goesten & Goesten levert zowel in België als in Nederland. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Kijkje in de showroom

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken in onze showroom in Ammerzoden (NL) of Mortsel (BE). Hier hebben wij een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt meubilair. Kunt u zelf de verschillen zien en aan ons team vragen wat de mogelijkheden in collecties allemaal zijn.