Tips om uw horecameubilair te onderhouden

Heeft u gekozen voor de juiste inrichting voor uw horecazaak? Dan is het belangrijk om het horecameubilair goed te onderhouden. Door uw meubels periodiek te onderhouden, behoudt het zijn kwaliteit. Bovendien hebben de meubels een langere levensloop als ze goed onderhouden worden. Maar hoe onderhoudt u uw horecameubilair? Daar vertellen we u graag meer over.

Hoe zit het met algemeen onderhoud?

Nu de zon weer vaker begint te schijnen, wordt het terras weer uit de opslag gehaald. Het is daarom belangrijk om alle meubels goed te controleren en te onderhouden;

  • Controleer de meubels op beschadigingen en krassen. Maak ze schoon en ontdoe ze van de stof en andere vuiligheid
  • Bestel en vervang ontbrekende pootdoppen
  • Controleer of er ongewenste zaken uit stoelen steekt, zoals riet of hout
  • Sleep het meubilair nooit over de vloer; hierdoor ontstaan krassen
  • Reinig meubels minimaal 1x per maand met een vochtige doek
  • Maak hierbij nooit gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen
  • Pak roestvorming aan met roestverwijderingsmiddel

Welke materiaalsoorten hebben ander onderhoud nodig?

Meubilair van bepaald materiaal vergt soms extra onderhoud. Dit zijn eiken, teakhout en rieten meubels. Hieronder geven we per soort een toelichting op het gebied van benodigd onderhoud.

Eiken meubels

Eiken meubels zorgen voor een warme en unieke sfeer; ideaal voor een chique restaurant. Zorg echter wel dat u goed op de hoogte bent van het onderhoud. Wist u namelijk dat eiken meubilair niet bestand is tegen vocht of water? In elke horecagelegenheid komt het wel eens voor dat iemand een bord uit zijn of haar handen laat vallen. Ook gasten knoeien regelmatig, wat er natuurlijk bij hoort. Maar zorg wel u het vocht direct van de eiken meubelen afveegt. Doet u dit niet? Dan zal de kwaliteit van het hout er snel op achteruit gaan. Plaats uw eiken horecameubels dan ook niet op het buitenterras, tenzij ze onder een afdak staan.

Teakhout meubels

Teakhout meubels zijn erg onderhoudsvriendelijk; met een vochtige doek veegt u zó al het vuil van uw meubels. Is uw teakhouten meubilair toe aan een grondige reiniging? Dan kan een beetje groene zeep geen kwaad. Vul een emmer met warm water waarin u wat groene zeep mengt. Met behulp van een sponsje zijn de de meeste vlekken eenvoudig te verwijderen. Ook kunt u met een gerust hart wat harder boenen.

Daarnaast zorgt groene zeep voor een natuurlijke beschermlaag op het van nature al vettige houtsoort. Er zal dus niet snel kleurverschil ontstaan, wél moet u de tafel na de schoonmaakbeurt goed droog maken. Wilt u uw teakhouten meubels na enige tijd behandelen met olie? Zorg dat u de meubelen eerst lichtjes opschuurt en de olie vervolgens aanbrengt.

Rieten meubels

Rieten meubels staan bekend om hun duurzame karakter. Ook zorgen ze voor een sfeervol aanzicht. Echter kan riet door de zon snel aangetast worden. Hierdoor is regelmatig onderhoud een vereiste. Onthoud wel dat er een verschil is tussen het reinigen van natuurlijk riet en hars. Natuurlijk riet kunt u eenvoudig schoonmaken met de stofzuiger. Vervolgens neemt u de meubels af met een vochtige doek. Laat het riet wel goed drogen, anders kan het meubilair gaan doorhangen.

Ook rieten meubels moet u eerst goed met een stofzuiger schoonmaken. Er blijft namelijk meer vuil achter in rieten meubels van hars. Vervolgens kunt u het meubilair met een spuit schoonspoelen. Het hardnekkige vuil verwijdert u met een zachte borstel en wat zeep.

Service en informatie

Is uw interieur toe aan een opfrisser? Maak dan een afspraak om de showroom van Goesten & Goesten te bekijken in Ammerzoden. Hier staat ons volledige assortiment aan gebruikt en nieuw meubilair tentoongesteld. Bovendien staan onze specialisten voor u klaar om advies op maat te geven. Wij bieden daarnaast de service aan om uw oude meubels op te halen en het nieuwe meubilair in uw horecazaak te plaatsen. Wilt u weten hoe u het horecameubilair kunt onderhouden, of wilt u meer informatie over ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op.

Kijkje in de showroom

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken in onze showroom in Ammerzoden (NL) of Mortsel (BE). Hier hebben wij een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt meubilair. Kunt u zelf de verschillen zien en aan ons team vragen wat de mogelijkheden in collecties allemaal zijn.