Tips voor het opstarten van een eigen koffiezaak?

De populariteit van koffiezaakjes heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Het aantal is in vijf jaar tijd met bijna 27 procent toegenomen. (Speciale) koffie is populairder dan ooit. Het opstarten van een eigen koffiezaak kan dus zomaar eens een schot in de roos zijn. Maar waar moet u nou allemaal aan denken wanneer u een eigen koffiebar wilt beginnen? Wij geven u een aantal tips en vertellen u hoe Goesten en Goesten u kan helpen met de juiste inrichting. Met onderstaande tips wordt uw eigen koffiebar gegarandeerd een succes!

Maak een plan

Voor u begint met het opzetten van een eigen koffiebar is het van belang om een duidelijk beeld te krijgen van wat u precies wilt en hoe de koffiebar eruit moet gaan zien. Op welke doelgroep wilt u zich richten? Wat gaat u precies aanbieden? Hoe gaat u de zaak financieren en wat is uw omzetverwachting? Dit zijn allemaal belangrijke zaken waar u goed over na moet denken voor u daadwerkelijk gaat beginnen. Door al deze basis zaken voor uwzelf op papier te zetten krijgt u een beter beeld van uw toekomstige koffiezaak.

De doelgroep van uw koffiebar

De belangrijkste vraag wanneer u een eigen onderneming begint is: Wie is uw doelgroep? Wilt u zich gaan richten op mensen die snel een koffie to-go komen halen, of doelt u juist op mensen die een langere tijd in uw bar blijven zitten om gezellig bij te kletsen of te werken onder het genot van een kopje koffie. Kies op wie u de focus legt. Dit zal uiteindelijk zorgen voor een beter rendement van uw eigen zaak.

Het assortiment

Wanneer u de doelgroep heeft bepaald kunt u verder gaan met het assortiment. Hierbij is het belangrijk om gericht te kijken naar wat de behoeftes zijn van uw doelgroep. Om een duidelijk beeld te krijgen welke producten goed aanslaan kan het verstandig zijn om, met name in de eerste maanden na opening, te kiezen voor een wisselend assortiment. Producten die minder goed verkopen kunt u op deze manier bijvoorbeeld wisselen met nieuwe producten.

Wat maakt uw zaak onderscheidend?

Ook is het slim om eens te kijken bij uw collega’s en concurrenten. Een koffietent uit een andere regio kan nieuwe ideeën geven. Ook is het natuurlijk belangrijk om onderscheidend te blijven van koffietenten bij u in de buurt. Misschien komt in uw zaak zo nu en dan een plaatselijke muzikant life muziek spelen. Of geeft u in uw koffiezaak (betaalde) barrista workshops. Heb je al nagedacht over een leuk of lekker kleinigheidje bij de koffie waarmee u net het verschil kan maken?

De inrichting

Sfeer is vaak erg bepalend. Wanneer iets er gezellig en sfeervol uitziet hebben mensen vaak de neiging om langer te blijven zitten dan wanneer iets er heel ongezellig en sfeerloos uitziet. Meubilair speelt hier een grote rol in. Mensen die een langere tijd in uw bar doorbrengen komen sneller terug wanneer ze weten dat ze comfortabel kunnen zitten. Hetzelfde geldt voor mensen die graag studeren of werken in een koffiebar. Zij zullen sneller terug komen wanneer ze weten dat er voldoende stopcontacten zijn om hun laptops op te laden. Een speelplekje voor kleine kinderen inrichten kan uw koffiezaak in één klap een hit maken bij moeders uit de omgeving. Uw doelgroep is bepalend bij de inrichting van uw zaak. Hier komen veel verschillende facetten bij kijken. Dat kan best overweldigend zijn. Gelukkig staan wij voor u klaar om u hierbij te helpen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Goesten & Goesten levert door de gehele Benelux zowel gebruikte/vintage en nieuwe maatwerk horecameubels voor restaurants, café, bistro, terras, kantine, leisure, school, verenigingsgebouw, sportkantine, cafetaria en concepten. Bij Goesten & Goesten weten we dat inrichting en aankleding het verschil kunnen maken. Daarom denken we met u mee over styling, kleur en interieuradvies.

Wij kunnen u vanaf het begin helpen met het opzetten en realiseren van interieurontwerpen op locatie. Goesten & Goesten beschikt over een dermate groot assortiment nieuw en gebruikt meubilair in de gigantisch grote showroom. Het online assortiment is nog maar een klein deel van het totale assortiment waar Goesten & Goesten over beschikt.

Bent u van plan om binnenkort een eigen horecaonderneming te starten en bent u opzoek naar het geschikte meubilair? Maak dan een afspraak in onze showroom en wij helpen u met het juiste advies en levering op locatie.

Kijkje in de showroom

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken in onze showroom in Ammerzoden (NL) of Mortsel (BE). Hier hebben wij een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt meubilair. Kunt u zelf de verschillen zien en aan ons team vragen wat de mogelijkheden in collecties allemaal zijn.