Waar moet u aan denken bij uw restaurant inrichting?

Sfeer speelt vaak een grote rol als het gaat voor het kiezen van een restaurant. De inrichting is namelijk erg belangrijk voor de beleving van de gasten.  Als restauranteigenaar wilt u natuurlijk flexibel zijn en inspelen op de nieuwste ontwikkelingen. Om het publiek te verbinden en verbonden te houden moet er een frequentie in verandering zijn, niet alleen in het eten maar ook in de sfeer.

Het inrichten van een restaurant is vaak lastiger dan van tevoren gedacht wordt. Alles moet tenslotte goed op elkaar aansluiten om de juiste uitstraling te creëren. Wij geven u graag een aantal tips voor het sfeervol inrichten van uw restaurant.

Maak een ontwerp

Voor u aan de gang gaat met de inrichting van uw restaurant is het belangrijk om een ontwerp te maken. Maak een plattegrond van uw restaurant. Zo heeft u een duidelijk beeld van de totale oppervlakte van het restaurant en hoe u de ruimtes het beste in kunt delen.

Vervolgens gaat u aan de slag met het maken van een moodboard. Op dit moodboard kunnen allerlei dingen geplaatst worden die mooi zijn voor de inrichting en sfeerbepaling, denk hierbij aan soort stoelen, tafels, lampen, behang etc. Op deze manier heeft u een goed overzicht van verschillende ideeën die u heeft voor de inrichting.

Het kiezen van een kleur

Het kiezen van een kleur voor op de muren is natuurlijk erg lastig! Kiest u voor een rustige kleur of gaat u juist voor een bepaald thema? Er wordt vaak geadviseerd om voor een rustige kleur zoals wit, grijs of beige te kiezen. Deze kleuren stralen een bepaalde rust uit in de ruimte waardoor klanten zich sneller op hun gemak zullen voelen. U kunt de wanden ook bekleden met grote schilderijen die tevens geluidsabsorberend werken. Dit zorgt voor een betere akoestiek in het restaurant.

Kies het juiste meubilair

Heeft u een kleur voor op de muur gevonden? Dan kunt u verder gaan met het uitzoeken van bijpassend meubilair. Het meubilair moet aansluiten op de rest van het interieur zodat het samen een mooi geheel wordt. Daarnaast is het belangrijk dat het meubilair makkelijk schoon te maken is. Stoelen met een stofje zien er erg mooi en chique uit maar als gasten hierop knoeien is het lastig schoon te maken. En meubilair met vlekken is natuurlijk niet erg aantrekkelijk. Zorg dus voor mooi en stijlvol meubilair wat goed aansluit op de rest van het interieur en wat ook nog eens makkelijk schoon te maken is. Vraag aan uw leverancier van horeca meubilair of stoffen stoelen behandeld kunnen worden, zodat u deze toch makkelijk kunt reinigen.

Verlichting

Verlichting heeft een grote invloed op de sfeer van uw restaurant inrichting. Zorg ervoor dat de lampen goed bij de rest van de inrichting passen. Daarnaast moet u nagaan bij welk licht uw gasten het liefst zullen eten. Zacht en warm licht creëert bijvoorbeeld een veel fijnere sfeer dan felle spots. Het is belangrijk dat gasten voldoende licht om zich heen hebben tijdens het eten. Zorg er dus voor dat er boven alle tafels een goede lamp hangt. Kijk hierbij naar direct licht en indirect licht dat de sfeer kan ondersteunen.

Comfort

Het creëren van comfort is ook van belang. Behalve dat alles mooi en stijlvol is ingericht moet de omgeving ook comfortabel zijn. Een gast brengt immers vaak een langere tijd door in uw restaurant. Kiest u bijvoorbeeld voor hele stijlvolle stoelen die erg oncomfortabel zitten maar er heel gaaf uitzien. Dan kan het zomaar zijn dat uw gasten de volgende keer toch voor een ander restaurant kiezen. De beleving bij binnenkomst was wellicht perfect maar het zitcomfort deed alles teniet. Uw gasten gaan uiteindelijk weg met een mindere ervaring. Heeft uw gast juist een comfortabel gevoel, dan is de kans ook groter dat ze langer zullen blijven hangen. Meer consumeren en zeker terugkomen.

Restaurant inrichting als één geheel

Bij het inrichten van een restaurant moeten alle onderdelen goed op elkaar aansluiten. Zo komt alles samen tot één mooi geheel. Natuurlijk hoeft niet elke tafel en stoel hetzelfde te zijn, maar let er wel op dat het samen de juiste uitstraling en sfeer naar voren brengt.

Naast de inrichting zijn er nog een paar andere kleine dingetjes die een rol spelen als het gaan om de beleving. Denk bijvoorbeeld aan personeelskleding. Als het personeel netjes gekleed is zullen gasten zich ook meer welkom voelen. Denk aan hoe het personeel met klanten omgaat in hun communicatie. Ook hier is heel veel winst te behalen in relatie tot de beleving die hoort bij uw zaak.  Tot slot geldt dit ook voor de menukaart. Deze moet er verzorgd uitzien en aansluiten op de rest van het restaurant. Alleen zo gaan uw gasten met het juiste gevoel de deur uit en komen ze snel weer terug.

Door samen te werken met groothandels in horeca meubilair kunt u een mooi totaalconcept neerzetten. Zij denken graag met u mee, bewegen mee met de marktontwikkelingen en voorzien u van het beste meubilair.

Kiezen voor project inrichting restaurant

Los van bovenstaande tips en stappen is het ook mogelijk om te kiezen voor een project inrichting van uw restaurant. Daarbij komen de volgende onderdelen aanbod;

  • restaurant aankleding
  • restaurant stoelen
  • restaurant tafels
  • restaurant accesoires

Goesten & Goesten is specialist als het gaat om project inrichting restaurants. Wij adviseren u, kunnen uw huidige restaurant interieur innemen en vervangen door nieuw meubilair of gebruikt. Hierbij is het ook mogelijk om een frequentie af te spreken in het wisselen van onderdelen zodat u altijd goed kunt inspelen op de behoeften van uw gasten.

Kijkje in de showroom

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken in onze showroom in Ammerzoden (NL) of Mortsel (BE). Hier hebben wij een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt meubilair. Kunt u zelf de verschillen zien en aan ons team vragen wat de mogelijkheden in collecties allemaal zijn.