Wat is belangrijk bij projectinrichting in de zorg?

De juiste inrichting van een zorginstelling is voor verschillende personen erg belangrijk; allereerst voor de cliënten, bewoners en werknemers. Maar vergeet niet de families en gasten die langskomen, waar een comfortabele inrichting ook belangrijk voor is. Kortom, bij projectinrichting in de zorg komt veel kijken. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Hoe moeten de verschillende ruimtes ingericht worden?

Bij verschillende instellingen zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en overige zorginstellingen is het van belang om een optimale inrichting te hebben. Bij deze instellingen zijn er verschillende ruimtes die ingericht moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de kantine, de wachtkamers, huiskamers, logeerkamers en werknemersruimtes. Bij het inrichten van een zorginstelling wordt er al gauw alleen gedacht aan de praktische en functionele kant, maar het is ook belangrijk om het voor de cliënten en werknemers gezellig te maken. Bij het inrichten van de ruimtes is het dan ook belangrijk dat hierin een balans gevonden wordt. Zowel voor de cliënten en werknemers als voor de familie en gasten is het creëren van een relaxte ruimte essentieel. Op deze manier geeft u hun het gevoel dat ze ‘thuis zijn’, wat uiteindelijk positief kan bijdragen aan het welzijn van de cliënten en werknemers.

Waarom flexibele meubels kiezen?

Bij het inrichten van een zorginstelling is het allereerst van belang om comfortabel, makkelijk en degelijk materiaal te gebruiken voor de meubels. Wilt u kiezen voor comfortabele en flexibele meubels? Kijk dan vooral naar meubels met een comfortabele en voorgevormde zitting. Daarnaast zijn flexibele meubels handig voor als er losse onderdelen zoals een beensteun of armleuning aan de stoel gezet moeten worden. Door flexibele meubels wordt de inrichting rolstoelvriendelijk, wat essentieel is in een zorginstelling. Op deze manier maakt u het voor uw werknemers ook gemakkelijk en toegankelijk.

Welke stoffen voor de meubels zijn handig om te gebruiken?

Ten tweede is het van belang om een goede stof te gebruiken voor de meubels. De stof moet een relaxte en sfeervolle uitstraling hebben. Wordt de woonkamer bijvoorbeeld ingericht? Kies dan voor gezellige en warme kleuren om de cliënten en bewoners het warme gevoel van thuis te geven. Daarnaast is het van belang dat de stof waterdicht en veilig is. Het moet een stevige stof zijn, waar niet makkelijk scheuren of viezigheid in kan blijven zitten. Bovendien moet de stof makkelijk schoon te maken zijn. Zeker in zorg instellingen maken veel verschillende mensen gebruik van de meubels. Of dit nu in de kantine is of in de woonkamer. Door een stof te kiezen wat makkelijk schoon te maken is, wordt het voor de werknemers eenvoudig gemaakt. Tot slot wilt u als zorginstelling meubels die een aantal jaar mee gaan. Kies daarom voor een duurzame stof, met een langere levensloop.

Persoonlijk advies bij Goesten & Goesten

Bij Goesten & Goesten denken wij graag met u mee over de juiste inrichting voor een zorginstelling. Wij houden van een persoonlijke aanpak, vandaar dat wij van harte langs willen komen bij de zorginstelling zodat wij de mogelijkheden en wensen kunnen bekijken. Wilt u gebruikt meubilair in het interieur van de zorginstelling? Ook dat hebben wij in ons assortiment! Daarnaast bieden wij de service om gebruikt meubilair op te halen en het nieuwe meubilair te plaatsen. Bovendien geven wij graag ons advies. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Kijkje in de showroom

Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken in onze showroom in Ammerzoden (NL) of Mortsel (BE). Hier hebben wij een ruim assortiment aan nieuw en gebruikt meubilair. Kunt u zelf de verschillen zien en aan ons team vragen wat de mogelijkheden in collecties allemaal zijn.