Waar moet u op letten bij meubilair voor uw restaurant?

Bij Goesten & Goesten begrijpen we als geen ander hoe lastig het is om uw restaurant in te richten. U heeft veel tijd, energie en geld gestoken in iets wat uw passie is. Om goed van start te gaan met de (her)inrichting van uw restaurant, geven we u graag een aantal tips.

Comfort is key

Laten we met het belangrijkste beginnen: het comfort van het meubilair van uw restaurant. Dit moet aansluiten bij de behoeften van uw doelgroep en niet geheel onbelangrijk: het meubilair moet heerlijk zitten! Om een vrije dag op een terras door te brengen, is comfortabel outdoor meubilair een vereiste. Als uw gasten zich comfortabel voelen, zullen ze ook langer blijven hangen. Houd hierbij wel uw doelgroep in gedachten. Gasten die een bruin café bezoeken, hebben weer hele andere verwachtingen dan gasten die naar een strandtent gaan. Neem de volgende vragen in acht: wat past bij uw horeca concept en wat voor comfort hebben uw gasten nodig? Een extra tip van ons: laat één of twee mensen het meubilair uittesten. Wat u namelijk fijn en prettig vindt zitten, hoeven uw gasten nog niet comfortabel te vinden.

Uitstraling

Los van het comfort, is de esthetiek van het meubilair ook van groot belang. Dit is namelijk het eerste wat uw gasten zien voordat ze überhaupt te maken krijgen met de service en het nuttigen van consumpties. Bedenk eens hoe snel uw gasten de keuze maken om in uw restaurant plaats te nemen. Deze keuze is voornamelijk gebaseerd op sfeer, welke weer samenhangt met het meubilair van uw restaurant. Denk daarom goed na over het comfort, de kleur(en) en het materiaal. Restaurant meubilair kan namelijk al snel te glad of hard zijn.

Heeft u moeite met de inrichting van uw restaurant? Maak in dat geval gebruik van Pinterest; hier kunt u boordevol inspiratie en ideeën opdoen.

Zitplaatsen en looproutes

Om uw personeel zo min mogelijk te belasten, is een logische indeling een stuk prettiger werken. Door efficiënte looproutes te creëren, is uw personeel in staat om sneller te werken. Daarnaast dient u vooraf het aantal zitplaatsen te bepalen. Door te weinig tafels loopt u het risico om omzet mis te lopen, maar té veel tafels op elkaar is zowel vervelend voor uw gasten als uw personeel. En dan hebben we het nog niet gehad over het gebrek aan privacy!

Decoratie

Zodra de basis staat, is het tijd om te decoreren. Als het past binnen uw horeca-concept, dan kunt volledig los gaan met decoraties. Maar is uw concept wat minder avontuurlijk? Dan is het beter om op safe te spelen en de decoraties eventueel later uit te breiden. Zorg dat er niet te veel prullaria op tafel staat, dit staat al snel in de weg. Maar een kast of tussenschot heeft wel meer ruimte voor leuke en passende decoraties, zoals planten, fotolijstjes, kookboeken etc.

Variatie

Zorg voor afwisseling in het meubilair van uw restaurant. Hiermee bedoelen we dat u niet dezelfde tafels en/of stoelen hoeft te te gebruiken. Maar denk ook eens aan een wandbank. Dit zorgt toch voor nét wat meer karakter. Ook kunnen verschillende stoelen in dezelfde stijl of kleur voor een speels effect zorgen.

Tweede kans of nieuw?

Meubilair heeft een lange levensduur, maar zo nu en dan heeft het een opknapbeurt nodig om weer een ronde mee te gaan. Tweedehands meubilair is daarnaast goed voor het milieu. Maar het kan gebeuren dat precies nét die tafel alleen nieuw te verkrijgen is. Hanteer een budget en baseer uw keuzes daar op. Bij Goesten en Goesten helpen wij u graag, en tegelijkertijd kunt u ons helpen. Stel: u heeft gebruikt meubilair dat u niet gebruikt, dan kunnen wij dit meubilair overkopen en u een handje helpen.

Groothandel in horeca meubilair

Op onze website heeft u de mogelijkheid om meubilair te bestellen, maar u kunt ons ruime en diverse assortiment ook bekijken in onze showroom in Ammerzoden. Hier voorzien onze specialisten u graag van advies. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op, en wie weet zien we u snel!